Emirdağ Kültür Evi hizmete girdi

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'nun talimatıyla restore edilen eski İnkılap İlkokulu, Emirdağ Kültür Evi' olarak hizmet vermeye başladı.  İlçenin tarihi ve kültürü burada yaşatılacak.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, ilçenin tarihi ve kültürüne sahip çıkmaya devam ediyor.
Seçim öncesi vermiş olduğu sözlerden biri olan ‘Emirdağ Kültür Evi’ vatandaşların hizmetine girdi. Eski İnkılap İlkokulunu restore ederek ‘Emirdağ Kültür Evi’  olarak halkın hizmete sunduklarını söyleyen

Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Kültür Evi hakkında bilgiler verdi. Başkan Koyuncu, “Kültür Evimiz zemin kat ile beraber 3 katlıdır ve 5 bin 400  metre karelik bir yerleşim alanına sahip. Binamız ise 400 metrekaredir.

Zemin katta 2, birinci katta 6 ve üçüncü katta 7 oda bulunmaktadır. Binamızın İç dekorasyon çalışmalarını ve dış peyzaj çalışmalarını
kültürümüze uygun bir şekilde yaptık. İlçemizin tarihi ve kültürünü
hep bir arada bulabileceğimiz ve onu yansıtacak odalar düzenlendi. Kültür Evimizde, bayanlarımız gün, toplantı ve etkinlerde
bulunabileceklerdir. Hatıra sınıfımız İnkılap Okulundan mezun olan
vatandaşlarımız için hazırlanmaktadır.  Emirdağlı şair ve yazarlarımızın eserlerinin bulunduğu mini kütüphane ve okuma salonu da  bulunmaktadır. İlçemize özel eski

eşyaların sergilendiği salon, kültürümüzü yansıtan yüklük ve gelin odası düzenlenmektedir” dedi.